Fodbold

Hvorfor gå til Fodbold Fitness?

Fodbold er en sund motionsform. Det er godt både for din kondition, muskelopbygning, vægt, fedtprocent og selvfølgelig for dit humør!

Fodbold Fitness er et træningstilbud til alle voksne motionister, der ønsker en træningsform, der både er effektiv og social. Konceptet er enkelt og tager det bedste fra to verdener ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitnesssportens fleksibilitet.

Du skal vælge Fodbold Fitness, hvis du værner om din tid, din sundhed og dit sociale netværk!

Fodbold Fitness er fleksibelt og kan tilpasses din hverdag fra uge til uge.

Samtidig er det en yderst effektiv træningsform, der forbedrer din fysiske form og forebygger livsstilssygdomme. Det viser flere studier fra Institut for Idræt ved Københavns Universitet.

Hvordan foregår træningen?

Der spilles på mindre baner og træningen får hele kroppen i gang.

Der er ikke nødvendigvis nogen træner, og holdet er ikke tilmeldt en turnering. Der er dog altid en tovholder, som sørger for, at alt fungerer. Det gør træningen mere fleksibel og giver dig mulighed for at træne så ofte – eller sjældent – du ønsker.

Træningen bygges op omkring simple fodbold- og fitnessøvelser. Du kan se nærmere på træningsmaterialet til Fodbold Fitness her.

Fodbold og sundhed

Det er sundt at bevæge sig, og fodboldtræning er rigtig sundt!

Peter Krustrup, Professor på Syddansk Universitet, har de seneste år stået i spidsen for talrige videnskabelige undersøgelser, der beviser den positive sammenhæng mellem fodbold og sundhed. Du kan læse meget mere om forskningen i denne folder.

I januar 2017 vandt projektet FC Prostata Danskernes Idrætspris ved DR's årlige Sportsgalla. Projektet har til formål at undersøge, om deltagelse i klubfodbold kan øge livskvaliteten hos mænd med prostatakræft. Herudover undersøges det, hvordan fodbold påvirker fastholdelse af fysisk aktivitet, muskelstyrke, knogler og fedtvæv. Læs mere om FC Prostata her. 

Med inspiration fra FC Prostata er der startet et lignede projekt op for brystkræftsyge kvinder, som kaldes Fodbold Fitness ABC – After Breast Cancer. Læs mere om projektet her.   

Men fodbold er naturligvis ikke kun sundt for folk, der er syge - det er sundt for os alle sammen.

Så pak tasken, og kom ud på græsset!