Fodbold

SDU-forskerkorps står klar til at hjælpe klubber med opstart af Fodbold Fitness

I forbindelse med Motionsfodboldens Dag 2018 har fodboldklubber over hele landet mulighed for at få hjælp til at starte et nyt motionsfodbold- eller Fodbold Fitnesstilbud op for lokale motionister. Et særligt forskerkorps, der er specialister i sundhedseffekter omkring og organisering af fodboldtræning, står nemlig klar til at hjælpe.

Motionsfodboldens Dag har til formål at udbrede kendskabet til danske fodboldklubbers motionstilbud til voksne motionister. Således slår fodboldklubber landet over dørene op til en åben træning og sjove aktiviteter lørdag den 9. juni 2018. Her kan alle prøve den gode træning, også selvom man ikke er medlem af klubben eller måske aldrig har spillet fodbold før – motionsfodbold og Fodbold Fitness er nemlig for alle.

Går I med tanker om at starte Fodbold Fitness op?

Hvis du går med tanker om at starte Fodbold Fitness op i din lokale klub, så har du nu en helt særlig mulighed på Motionsfodboldens Dag. Her tilbyder et landsdækkende forskerkorps under ledelse af Professor Peter Krustrup fra Syddansk Universitet (SDU) nemlig at komme ud til jer og give jeres nye tilbud en ordentlig sundhedsindsprøjtning. Forskerkorpset tæller blandt andre også Morten Randers, Magni Mohr, Tina-Thea Nielsen, Trine Møller og Malte Nejst Larsen, der også bidrager til afvikling af den ordinære Fodbold Fitnesstræneruddannelse.

Mere end 10 års forskning har vist, at Fodbold Fitness er en særligt god og alsidig motionsform. Dette har givet mange klubber landet over anledning til at starte Fodbold Fitness i deres klub. Skal jeres klub være den næste, der tilbyder voksne motionister en af verdens sundeste motionsformer, så står det særlige forskerkorps og Bevæg dig for livet – Fodbold klar til at hjælpe.

Forskerkorpsets opgave

Forskerkorpset består af 20 forskere, der er klar til at tage rundt i landet og hjælpe forskellige fodboldklubber med at sætte fokus på sundhedsaspektet af Fodbold Fitnesstræning. Fodbold Fitness har nemlig den force frem for så mange andre motionsformer, at der er blevet forsket rigtig meget i sundhedsfordelene, som taler for sig selv: Fodboldtræningen kan virke som den rene medicin!

På dagen vil I kunne få en forsker ud, der kan give en kort fortælling om de helt særlige sundhedsfordele ved Fodbold Fitness, hvilket vil kunne hjælpe jer med at sætte fokus på, hvorfor nye udøvere skal starte til Fodbold Fitness hos jer. Forskerkorpset kan herefter hjælpe med at introducere konceptet til deltagerne på dagen.

SDU-forskerne vil altså både kunne give en kort beskrivelse af den sundhedsfaglige forskning bag konceptet og give praktisk hjælp til træningen på banen. Tilbuddet gælder uanset om det er 30-, 50- eller 70-årige kvinder eller mænd klubberne inviterer til træning, og om det er raske udøvere eller deltagere med for eksempel forhøjet blodtryk, sukkersyge eller prostatakræft.

Vil I have forskerkorpset på besøg hos jer den 9. juni 2018?

Hvis I gerne vil starte Fodbold Fitness i jeres klub og gøre brug af det særlige tilbud i forbindelse med Motionsfodboldens Dag, så kan I nu sende en mail til saho@dbufyn.dk og blive koblet sammen med jeres lokale Bevæg dig for livet-konsulent og en forsker fra forskerkorpset. Bevæg dig for livet-konsulenten kan hjælpe med at lave en aftale om at starte et Fodbold Fitnesshold op. På Motionsfodboldens Dag vil en forsker fra forskerkorpset hjælpe jer med at sætte ekstra fokus på jeres nye tilbud og tiltrække helt nye motionister som medlemmer til jeres klub. Forskerne vil blive fordelt på klubber efter først-til-mølle-princippet, så skynd jer at sende en mail, hvis I gerne vil gøre brug af tilbuddet.

Hvis I allerede tilbyder Fodbold Fitness eller motionsfodbold i jeres klub, har I mulighed for at få endnu flere medlemmer på holdet ved at tilmelde jer Motionsfodboldens Dag. Du kan læse mere om dagen og tilmelde din klub her.