Fitness

Teknik boostede medlemstal

Firhøje Fitness bruger Virtual Reality til at vise sig frem for potentielle medlemmer samt til at inspirere nuværende medlemmer. ”Det har gjort en kæmpe forskel for vores forening”, siger Henrik Berg Jepsen, formand for Firehøje Fitness.

Er det en fordel, at man kan tage en virtuel rundtur i fitnesscentret, inden man møder op første gang?

Ja, lyder svaret, hvis man spørger Firehøje Fitness.

Siden begyndelsen af 2019 har foreningen haft en Virtual Reality-model af centret liggende på Google Maps, så potentielle brugere kan gå på opdagelse i centret hjemme fra computeren eller telefonen.

”Fitness er en sport i vækst, men det mærkede vi ikke rigtig noget til. Derfor valgte vi at gøre noget andet og anderledes. Udgangspunktet var, at vi ville forsøge at tiltrække folk uden at det krævede en kæmpe indsats fra os og medlemmerne,” fortæller Henrik Berg Jepsen, som er formand i Firehøje Fitness.

Udover at gøre sig mere synlige over for potentielle medlemmer, bruger Firehøje Fitness også teknologien over for foreningens nuværende medlemmer. Når de kommer for at træne, kan de nemlig scanne en QR-kode og se hvilke øvelser, de kan lave, og hvordan de skal udføres. Klikker man f.eks. på en bestemt maskine, dukker der en kort video op.

På den måde kan medlemmerne få ny inspiration til træningen – uden at de behøver at spørge en instruktør – samt blive mindet om den korrekte brug af maskinerne.

Det har koster et sted mellem 1.500-2.000 kr. at komme i gang i Firehøje, men prisen afhænger af, hvilket udstyr man har behov for, fx kamera. Og Henrik Berg Jepsen kan godt anbefale andre foreninger at gøre det samme.

”Det har også den fordel, at foreningen fremstår mere moderne, og selv de kommercielle fitnesscentre kan ikke være med på denne teknologi endnu,” siger han.

Rekord

Og satsningen på den nye teknologi har allerede givet pote, lyder det fra fitnessformanden.

”2019 blev et rekordår med 200 medlemmer, og jeg er ikke i tvivl om, at fremgangen til dels skyldes vores nye tiltag,” siger Henrik Berg Jepsen.

De nuværende medlemmer har også taget godt imod muligheden for at få træningsinspiration, og Henrik Berg Jepsen vurderer også, at det kan være med til at fastholde medlemmer, som måske ellers ville være ”gået døde”.

Dertil kommer, at tiltaget også har fået en del positiv opmærksomhed fra Firehøje Ifs andre afdelinger, så der også af den vej er kommet mere fokus på fitness.

Flere planer

Med medlemsrekorden er Firehøje Fitness tæt på at nå loftet for, hvor mange der er plads til, og foreningen er da også i dialog med halbestyrelsen om en eventuel udvidelse.

”Vi vil gerne have mere udstyr i fitnesslokalet, og så skal vi bruge mere plads. Derudover kunne vi godt tænke os vores eget holdtræningslokale. Vi går også og overvejer et udendørsanlæg, som dels kunne være til fri afbenyttelse og dels kunne have noget holdtræning,” siger formanden.