Cykling

GO' STIL I SKOVEN

Ved du, hvornår du udviser GO' STIL på din mountainbike?

Kan du godt lide at trille ud på MTB alene i skoven, eller måske med nogle af gutterne, så har du helt sikkert styr på, hvad 'man gør', og hvad man 'ikke gør' derude på sporene. Men måske er der noget, du ikke har tænkt på? Derfor har vi lavet disse fem gode råd til, hvordan man får GO' STIL I SKOVEN.

1. Skoven tilhører os alle
Derfor er det vigtigt, at vi passer godt på skoven. Lad være med at smide skrald i naturen, og ryd op efter dig selv.

....Det er GO' STIL, at efterlade skoven, så den er lige så pæn, når man kører ud af den, som når man kører ind. Mindst! Se en film om dette her:

2. Ofte er du ikke alene i skoven
Derfor skal du være påpasselig, når du kører derude. Også i sporene. Der kan være børn, dyr eller andre mountainbikere derude. .

...Det er GO' STIL, at se sig for og signalere klart med ringeklokken, når du nærmer dig nogen, der måske ikke er opmærksomme på dig.

3. Kør som et tog: Brug sporet
Der er dygtige og passionerede mennesker, der har brugt tid på at lave nogle spor til dig. Vis dem anerkendelse og respektér det arbejde, de har gjort.

...Det er GO' STIL ikke at ødelægge eller ændre på sporet. Og hvis du gerne vil være med til at ændre på sporet, så kontakt den lokale klub eller sporbyggerlaug og hør, om du kan bidrage.

4. Ingen er sporløst forsvundet i skoven
Sæt dig ind i, hvor du må køre. Der findes flere APPs, hvor du kan finde de bedste spor i landet.

...Kører du udenfor de officielle spor, så husk at det er GO' STIL at sætte dig ind i reglerne for, hvor du så også gerne må køre.

5. Det er GO' STIL også at komme hjem igen
Du skal kende dine begrænsninger på en mountainbike. Og især hvis du kører i ukendt terræn. Kig dig for og træk hellere én gang for meget ned af en nedkørsel end for lidt.

...Det er GO' STIL at køre på de udfordrende spor, men det er også GO' STIL at komme sikkert hjem igen. 

God tur i skoven!