Badminton

Begynderstævner - forældreinvolvering

Har du spillere i din klub, der aldrig har prøvet at deltage i et stævne før? Arranger et begynderstævne og få børn og unge i klubben til at lære at konkurrere med andre. Husk at hav fokus på forældrene - de kan være med til at fastholde de unge spillere - og så kan de blive ekstra hænder i det frivillige arbejde i klubben.

Hvad er et begynderstævne?

Et begynderstævne er et tilbud for spillere, der ønsker at prøve kræfter med at deltage i stævner. Begynderstævner er som regel ikke pointgivende stævner, som andre stævner er.

Begynderstævner er ofte “på tid”, dvs. man kun er i hallen i højest 3 timer, andre stævner kan tage en hel dag. Ved begynderstævner får alle som regel også en erindringsgave (medalje), så barnet kan gå hjem i klubben og vise, at han / hun har været til stævne.

Samarbejd med andre badmintonklubber

Badminton Danmark har udarbejdet et koncept, der hedder "Badminton på Toppen", der går ud på at rekruttere flere ungdomsspillere til din klub.

I stedet for at konkurrere med naboklubberne om de nye medlemmer, skal klubberne samarbejde om fastholdelsen og rekrutteringen af spillere i deres områder. Det er, hvad “Badminton på toppen” handler om.

Med ”Badminton på toppen” opnår I:

  • At forbedre introduktionen af badmintonsporten for nybegyndere (U7-U15) og deres forældre
  • At øge interessen for deltagelse i åbne turneringer og holdturnering
  • At øge medlemstilgang i de yngste rækker
  • At øge forældreinvolvering
  • At give forældrene mulighed for at skabe netværk på tværs af klubberne

Hvis din klub bare har én af disse målsætninger for jeres klubarbejde den kommende sæson, vil ”Badminton på toppen” være en god løsning for jeres klub.

Gå sammen om at afholde begynderstævner

For at komme i gang med "Badminton på Toppen" kræver det, at din klub går sammen med 2-5 andre klubber om et samarbejde. Hver klub forpligter sig til at afholde et stævne hver. Kontakt din badmintonkonsulent for hjælp til at komme i gang.

Forældreinvolvering

Til begynderstævnet er det en god idé at have fokus på forældrene. Få klædt dem bedst muligt på til livet i en badmintonhal. Mange kender ikke til denne tilværelse. Og hvis I får fanget deres interesse, så fortsætter børnene højest sandsynlig med at spille i klubben - og I kan inddrage forældrene og få flere hænder til at være aktive i klubben.

Emner I med fordel kan have fokus på for at klæde forældrene på:

• Hvad vil det sige, at skulle til et stævne?
• Information om det praktiske der er ved at deltage i et stævne
• Hvordan tilmelder man sig via BadmintonPeople, program, regler, opførsel, m.m.
• Hvad er forældrenes opgave ved et stævne?
• Hvordan er reglerne i badminton?