Styrk samarbejdet mellem forening og skole

Står din kommune, forening eller skole foran et kommende samarbejde i forbindelse med skolereformens ”Den Åbne Skole”, kan vi hjælpe jer med at kickstarte processen.

Sådan foregår det

Vi starter med et afklarende bestyrelsesmøde, hvor foreningen opstiller rammer, formål og forventninger til skolesamarbejdet. Hvis din forening har brug for hjælp til at starte processen, er det muligt at få en konsulent fra DGI til at deltage på det indledende bestyrelsesmøde.

Efter det indledende bestyrelsesmøde, starter Trænerkurset ”Den Åbne Skole”. Kurserne foregår lokalt i kommunen og varer i alt 4,5 time fordelt på to moduler.

Trænerkurset klæder foreningens bestyrelse, trænere og instruktører på til at etablere og varetage et unikt samarbejde med lokale skoler. Som deltager lærer du, hvordan du kan sammensætte attraktive aktivitetstilbud målrettet skolens elever, og du får en række konkrete værktøjer til, hvordan samarbejdsprocessen praktisk kan håndteres.

Om kurset

Efter kurset er du og din forening klædt på til at tage kontakt og etablere samarbejde med lokale skoler og planlægge spændende og udfordrende aktiviteter, der er målrettet skolens elever og aldersgrupper.

Vi udbyder kurser over hele landet og de kan arrangeres lokalt for enkelte foreninger, foreninger som går sammen eller for foreninger i kommunen.

På kurset lærer deltagerne at

  • etablere og drive et udbytterigt samarbejde med lokale skoler
  • udvikle attraktive aktivitetstilbud målrettet skoleelever og specifikke aldersgrupper
  • etablere et velfungerende og varigt skolesamarbejde mellem skole og forening
  • udbrede kendskabet til foreningslivet og få adgang til en bred målgruppe af nye potentielle medlemmer
  • styrke foreningens image lokalt

Gør som Aalborg

I Aalborg Kommune har de valgt at invitere samtlige af deres foreninger til Trænerkurset – Den Åbne Skole, for at sikre et tæt samarbejde mellem skolerne og foreningerne for at udnytte det store potentiale der er i foreningslivet, og som i sidste ende kommer eleverne til gavn.

Hvis jeres kommune har lyst til at gøre det samme som Aalborg, så kontakt os og vi tager en snak om mulighederne for jer.