I naturen

Bevæg dig for livet og Friluftsrådet har indgået et strategisk partnerskab med en målsætning om, at flere danskere skal være aktive i naturen. Sammen skaber vi rammerne for et aktivt friluftsliv for de danskere, der er mindst aktive.

Naturen rummer et stort potentiale for et aktivt liv. Både for den del af befolkningen, der elsker at få pulsen op og sved på panden. Men i høj grad også for dem, der ikke deltager i det idrætslige foreningsliv eller træner i det lokale fitnesscenter.

Naturen ligger lige uden for hoveddøren og er en gratis platform for en bred vifte af friluftsaktiviteter med helt forskellig intensitet. I naturen er der ekstra højt til loftet, og uanset om du kører mountainbike, kigger på fugle eller kobler af med en stille gåtur, er du helt automatisk aktiv. Der er ikke nødvendigvis fokus på præstationer og resultater. Til gengæld tæller alle former for aktivitet med i regnskabet.

Bredden i friluftsaktiviteter skaber rum for et aktivt liv for flere danskere – også for dem der ikke i forvejen er aktive.

Målgruppe

Den primære målgruppe for partnerskabets aktiviteter er den mindst aktive del af befolkningen med særligt fokus på følgende grupper:

  • Familietilbud til småbørnsfamilier
  • Arbejdsløse
  • Beboere i sociale boligområder
  • Mennesker med psykiske og mentale sygdomme som for eksempel stress og depression